Belgian Legends series

Antigoon

antigoon-bier
Alc. VOL 7% EBC 15 IBU 35 STAMWORT 16 Plato

Een wrede reus Antigoon en arme schippers. Wie niet betaalt, mag de Schelde niet oversteken. Tot de reus wordt overmeesterd door soldaat Brabo en de reuzenhand zelf in de rivier belandt. Een intense Antwerpse legende, net als zijn bier: een volle aanzet met een zachtbittere afdronk. Antigoon is een speciaalbier uit de Belgian Legends Series van brouwerij The Musketeers: een bier dat doet praten.

Antigoon is een helder en goudblond bier met een romige schuimkraag van zeer fijne belletjes. In de neus worden we een aangenaam licht fruitig aroma waar van appel, bloemen en citrusvruchten met een vleugje kruidigheid. De licht-zoete volle aanzet en zeer evenwichtig afgeronde body blijft mooi hangen en dan komen de iets droge kruidige toetsen naar boven, eindigend in een zacht-bittere afdronk.

De aanwezige aroma’s en smaken zijn zeer mooi in balans met elkaar en deinen na de laatste slok langzaam weg, wat het bier zo mooi aangenaam drinkbaar maakt.

Antigoon is een volmout bier van hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 7% Alc. V/V. Daardoor kunnen we spreken over “dubbel blond”.

Waar is Antigoon verkrijgbaar?

Antigoon vind je in de gespecialiseerde drankenhandels, de betere horecazaken en in de supermarktketen Delhaize.