Belgian Legends series

Olifant Jack's Precious IPA

Jack’s Precious IPA

Toen de Gentse Zoo in 1904 de deuren sloot, werd Jack de Aziatische olifant verkocht aan de Gentse gistmarchand Siske. Hij wilde het dier verkopen in Engeland, maar dat plan mislukte. Uiteindelijk kwam de arme olifant terecht in een Nederlandse worstenfabriek.

 

Of Jack echt herleid werd tot worst, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is: de legende van Jack doet praten. Al decennialang. En dat is wat de nieuwe bittere India Pale Ale van brouwerij The Musketeers ook beoogt: mensen doen praten.

Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

 

De smaak van Jack’s Precious IPA werd ontwikkeld samen met het team van de Gollem speciaalbiercafés in Amsterdam en Antwerpen, pioniers van Belgisch speciaalbier in Nederland. Gollem’s Precious IPA werd eerst 2 jaar exclusief aangeboden bij hen waar het onder die naam hun “IPA van het huis” is én blijft! Ga zeker eens langs!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ik bedenk elk weekend een leuke doe-activiteit. We bouwen constructies in de tuin, maken zelf een sappentrapper… ik vind het fijn om de creativiteit in mijn gezin te stimuleren. We lassen af en toe ook een culinaire uitstap in. Om de beurt kiezen we een restaurant of café uit. Voorwaarde is dat we iets nieuws proberen. Behalve de Jack ’s Precious IPA, mijn favoriet hoort er altijd en overal bij!
Inne

Brouwers aan het woord

We wilden met onze Jack’s Precious IPA een bier met een bom van een smaak creëren, maar tegelijk niet boven 6% alcohol uitkomen. Het resultaat mag er echt zijn: door zijn bittere smaak is deze IPA een ideale dorstlesser, en door zijn lage alcoholpercentage perfect om te drinken op een zonnig terras.

Stijl

Indian Pale Ale – Alc. 5,9% by vol.

Kleur

20 EBC – Bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag

Smaak

50 IBU – Zacht fruitig en romig, licht bitter

Te verkrijgen

Verkrijgbaar op vat (20l) en op fles (33cl) in de betere horecazaken.

Ontdek ons assortiment!