Troubadour series

Troubadour Magma Hop Twist

Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de markt waarbij één aspect van het brouwrecept van Troubadour Magma wordt gewijzigd.

 

Bij voorgaande speciale edities werd het recept gevarieerd op hopsoorten en unieke gistcombinaties. Voor de Speciale Editie van 2017 hebben de brouwers gespeeld met de hoeveelheden van de ingrediënten. Door de hoeveelheid mout en hop te wijzigen, krijgt Troubadour Magma een speciale twist: lichter en bitterder, een rasechte IPA van 7%.

 

Het typisch fruitige aroma van citrus, exotisch fruit, mango en hop waar Troubadour Magma om gekend staat, blijft alom aanwezig. De smaak is licht fruitig en kruidig met een toets van karamel. Het bittere karakter word je al snel gewaar. Het droog en hop-bitter einde blijft lang nazinderen.

Magma Hop Twist
De Magma Hop Twist is voor mij de perfecte afsluiter van een drukke, zwoele zomer vol activiteiten. Tegen het einde kom ik graag tot rust op een rustig terrasje met een frisse Magma Hop Twist in de hand, genietend van de laatste zonnestralen.
Lieze

Brouwers aan het woord

Een uniek bier brouwen is niet enkel variëren met ingrediënten, maar ook met de verhoudingen ervan. Met deze special edition willen we elke bierliefhebber verrassen: proef maar eens wat het effect is als we de verhouding van hop en mout van de gewone Troubadour Magma wijzigen!

Stijl

IPA – Alc. 7% by vol.

Kleur

35 EBC – Koper

Smaak

70 IBU – Licht fruitig, kruidig met een toets van karamel, hop-bitter

Te verkrijgen

Verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en de betere horecazaken.

Ontdek ons assortiment!