Troubadour series

Troubadour Magma Oak

Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de markt waarbij één aspect van het brouwrecept van Troubadour Magma wordt gewijzigd.

 

Na het variëren van de basisgrondstoffen mout, hop en gist in voorgaande jaren wordt in de editie van 2018 een nieuw ingrediënt toegevoegd. Houtchips van Amerikaanse eik zorgen tijdens de lagering van Troubadour Magma voor een prachtige smaakevolutie. Troubadour Magma OAK is nog steeds de gekende, typisch Belgische IPA maar met een eigenzinnig karakter.

 

Het effect van de houtchips van Amerikaanse eik wordt onmiddellijk opgemerkt in het aroma, waar bovenop het kenmerkende exotisch fruitig aroma van Troubadour Magma, de geur van ceder, mokka en vanille de kop opsteekt. De smaak is fruitig & kruidig en ondanks het houtachtig karakter heeft Troubadour Magma OAK iets fluweelzacht met een toets van vanille, mokka en karamel. De afdronk is een mix van tannine en hopbitterheid.

 

Geniet van deze smaakexplosie!

Magma Hop Twist
De Magma Hop Twist is voor mij de perfecte afsluiter van een drukke, zwoele zomer vol activiteiten. Tegen het einde kom ik graag tot rust op een rustig terrasje met een frisse Magma Hop Twist in de hand, genietend van de laatste zonnestralen.
Lieze

Brouwers aan het woord

Nieuwsgierig als we zijn, wilden we weten wat Amerikaanse eik zou doen met de smaak van onze Troubadour Magma. Het resultaat is verrassend: een bier dat het karakter van het eikenhout heeft overgenomen zonder overheersend te zijn. Voor wie houdt van fluweelzacht met een hoekje af!

Stijl

IPA – Alc. 9% by vol.

Kleur

35 EBC – Koper

Smaak

45 IBU – Fruitig, kruidig

Te verkrijgen

Verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en de betere horecazaken.

Ontdek ons assortiment!