Brouwerij past label Jack’s Precious IPA aan

Jack's Precious IPA label oud en nieuw

Constructief overleg leidt tot resultaat

Brouwerij The Musketeers kwam in september 2016 in het oog van de storm terecht door een afbeelding van de god Ganesha op het etiket van het speciaalbier Jack’s Precious IPA. Via de media liet de Hindoeïstische gemeenschap haar ongenoegen weten. Ze vond de afbeelding op het bieretiket ongepast. De brouwers hadden echter nooit de intentie om een gemeenschap te kwetsen. Er volgde intens overleg tussen de brouwers, de Europese vertegenwoordiger van de Hindoes en de Belgische Hindoegemeenschap. Resultaat is dat het bierlabel wordt aangepast. De Hindoegemeenschap kan zich vinden in het compromis. “Wij zijn blij dat de brouwerij het etiket zo heeft aangepast dat er geen rechtstreeks verband meer is tussen Ganesha en de afbeelding”, aldus Martin Gurvich, algemeen secretaris van Hindu Forum Europe.

De Gentse olifant Jack

Op het oorspronkelijke label van Jack’s Precious IPA stond de Indische god ganesha afgebeeld, met in de ene hand een kapmes en de andere hand een worst. Het bier is een ode aan de Indische olifant Jack, die in 1904 werd geslacht en herleid tot worst nadat de Gentse zoo de deuren moest sluiten. Net daarom koos de brouwerij voor een Indische olifant als icoon. De brouwerij wil met dit bier in zijn Belgian Legends-lijn deze olifant en de Gentse legende visualiseren. Het was dus nooit de bedoeling om mensen te kwetsen.

“We aanvaarden hun excuses en zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen”, aldus Martin Gurvich. Hiermee is de Ganesha-rel dan ook definitief van de baan.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.