NIEUWE TROUBADOUR MAGMA ‘MARIS OTTER’ KEERT TERUG NAAR BASIS VAN BIERRECEPT

nieuws_troubadour

GEBRUIK VAN 100% ENGELSE PILSMOUT VERANDERT MAGMA VAN AMBER IN BLOND

Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de markt waarbij één aspect van het brouwrecept van haar succesvolste bier Troubadour Magma wordt gewijzigd. Bij voorgaande speciale edities werd het recept gevarieerd op hopsoorten en unieke gistcombinaties. Voor de Special Edition van 2016 gaat Brouwerij The Musketeers een stap terug naar de basis van elk bierrecept: de mout. Voor deze gelimiteerde Troubadour Magma hebben de brouwers het recept aangepast naar 100% ‘Maris Otter’-mout.

Troubadour Magma Maris Otter glas en fles

Door gebruik van verschillende soorten mout zijn er ontelbare variaties in smaken en kleuren. Maris Otter is een twee-rijige wintergerst die exact 50 jaar geleden in Norfolk werd ontwikkeld als premium pilsmout. Deze mout werd in het Verenigd Koninkrijk een zeer populaire en kwalitatieve mout met fantastische smaakeigenschappen. De mout is 20 tot 25% duurder dan andere mouten, maar door zijn uitstekende kwaliteit is hij bij uitstek geschikt om te gebruiken in een kwaliteitsbier zoals de Troubadour Magma. Door het gebruik van deze 100% pilsmout krijgt de normaal amberkleurige Troubadour Magma bovendien voor het eerst een blonde kleur!

VAN HET VAT EN OP FLES

Troubadour Magma ‘Maris Otter’ is verkrijgbaar in de betere speciaalbiercafés en bierhandels in gans België en Nederland. Het bier is te verkrijgen op vat (20 en 30 liter) en op fles (zowel 33cl als 75cl).

BIERBESCHRIJVING TROUBADOUR MAGMA ‘MARIS OTTER’

thumbnail-tmoDe kleur van Troubadour Magma ‘Maris Otter’ is diepblond met een stevige schuimkraag. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9%, een bitterheid van 45 IBU en een kleur van 35 EBC. Het typische fruitige aroma van citrus, exotisch fruit, mango en hop waar Troubadour Magma om gekend staat, blijft alom aanwezig. De smaak is licht fruitig, zacht met kruidige en florale toetsen, niet complex, verfrissend maar toch volmoutig. De droge en hopbittere afdronk blijft lang nazinderen.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.