Skip to main content

Bouw van grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland gestart

Bouw van grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland gestart

De nieuwe craftbierbrouwerij van The Musketeers zal klaar zijn in de lente van 2019.

De Belgische brouwerij The Musketeers, die nationaal en internationaal al jaren scoort met zijn Troubadourbieren, is vandaag gestart met de bouw van een nieuwe brouwerij op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas. De brouwerij moet een nieuwe toeristische trekpleister worden voor het Waasland. Vandaag werd de eerste steen gelegd in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters en de burgemeester van Sint-Gillis-Waas Chris Lippens. Met een brouwinstallatie van 50 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

Hoge kwaliteitseisen

Na een jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe brouwerij van The Musketeers, viel in 2016 het oog van de brouwers op de oude steenbakkerij in de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas. Nu, twee jaar later, zijn de bouwwerken van start gegaan. “We zijn zeer fier dat we – gestart in 2000 met 1 Belgische Frank – hier nu staan als 100% onafhankelijke brouwerij. We zijn bekend geworden om onze Troubadourbieren en de hoge kwaliteitseisen die we onszelf steeds opleggen. Die hoge eisen hebben we ook doorgetrokken in de bouw van onze nieuwe brouwerij.”

Met een brouwzaal van het vermaarde Duitse Rolec wordt de lat hoog gelegd. Rolec installeerde eerder al brouwzalen bij o.a. Brew Dog (Schotland), Meantime (VK), Lagunitas (VS) en het Belgische Sint-Bernardus. Per batch kan er 50 hectoliter gebrouwen worden, omgerekend zo’n 20.000 glazen Troubadour. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6000 flessen per uur. De brouwerij brouwt momenteel 8000 hectoliter per jaar. Binnen drie jaar wil The Musketeers dat volume bijna verdubbelen en 15.000 hectoliter bier per jaar produceren.

Toeristische trekpleister in het Waasland

De nieuwe brouwerij ligt op de terreinen van de Wase Golf en vlakbij de knooppunten van wandel- en fietsroutes in het Waasland. De brouwerij wordt ook voorzien van een horecazaak waar toeristen met een hart voor Belgische speciaalbieren terecht kunnen. In samenwerking met de toeristische diensten en lokale organisaties worden er volop fiets- en wandelroutes en weekendarrangementen uitgewerkt. De brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers over de brouwvloer te krijgen.

Strategische transformatiesteun van Vlaanderen

De totale investering van het project bedraagt 8 miljoen euro en levert bij de opening alvast 10 extra jobs in de regio op. Brouwerij The Musketeers kan rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid via het programma ‘Strategische transformatiesteun’. Die steun is er voor kmo’s en grote ondernemingen die individueel of gezamenlijk een strategisch transformatieproject willen realiseren.

Persvragen of interviews?

The Musketeers | Stefaan Soetemans
Zaakvoerder
Tel +32 (0) 3 344 02 31
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Brasserie The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Heures d'ouverture du
café de la brasserie

Réservez votre table via Tablebooker
(voir le bouton sur cette page).

Mercredi: 15h - 22h
Jeudi: 15h - 22h
Vendredi: 15h - 23h
Samedi: 13.30h - 23h
Dimanche: 12h - 22h
Lundi & mardi: fermé

Restez informé

Découvrez les dernières nouvelles des Musketeers

Webdesign: Hootkoetuur