Skip to main content

The Musketeers verovert Canada met Troubadourbieren

Brouwerij The Musketeers verovert Canada met Troubadourbieren

De Belgische brouwerij The Musketeers sloot vandaag twee belangrijke handelscontracten af in Canada.

Vanaf nu worden in heel Canada de ‘Troubadour’ speciaalbieren exclusief verdeeld via het fijnmazige netwerk van SAQ-winkels (Société des alcools du Québec) en de winkels van LCBO (Liquor Control Board of Ontario). Canada als nieuwe afzetmarkt past in de groeistrategie van de Belgische brouwerij.

The Musketeers is aan een felle opmars bezig. De brouwerij groeide de laatste jaren sterk en is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe brouwerij, om aan de stijgende vraag uit binnen- en buitenland te kunnen beantwoorden. De vraag naar Belgische speciaalbieren in Canada zit ook in de lift, maar het aanbod is er vandaag eerder beperkt. Dat komt omdat de Canadese markt op gebied van alcohol een van de strengst gereguleerde markten ter wereld is.troubadour flesjes

Exporteren naar Canada is geen evidentie. “In Canada zijn er strenge wetten rond alcohol. Zo mag je er pas drinken vanaf je 18 en mag je tot dan geen bar binnen. In de meeste provincies kan je alcoholische dranken alleen maar in de zogenaamde liquor stores kopen. Die worden strikt gecontroleerd door de overheid. Het spreekt voor zich dat in zo’n land het niet evident is om als buitenlandse brouwerij voet aan de grond te krijgen”, aldus een fiere Stefaan Soetemans van The Musketeers.
Momenteel vind je de bieren van The Musketeers in de betere horecazaken en drankenhandels in 15 landen wereldwijd. Brouwerij The Musketeers kiest ervoor om zich in 2018 op de Canadese bierliefhebber te focussen. Canada wordt met het afsluiten van deze belangrijke contracten het zestiende land waar de bieren kunnen gedronken worden. De nieuwe handelscontracten staan garant voor een exponentiële groei van de buitenlandstrategie van de brouwerij.

Persvragen of interviews?

The Musketeers | Stefaan Soetemans
Zaakvoerder
Tel +32 (0) 3 344 02 31
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Brasserie The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Heures d'ouverture du
café de la brasserie

Réservez votre table via Tablebooker
(voir le bouton sur cette page).

Mercredi: 15h - 22h
Jeudi: 15h - 22h
Vendredi: 15h - 23h
Samedi: 13.30h - 23h
Dimanche: 12h - 22h
Lundi & mardi: fermé

Restez informé

Découvrez les dernières nouvelles des Musketeers

Webdesign: Hootkoetuur