Skip to main content

Bouw van nieuwe brouwerij in Sint-Gillis-Waas

Oude steenbakkerij wordt nieuwe brouwerij.

The Musketeers zal in Sint-Gillis-Waas een nieuwe brouwerij bouwen. Het wordt een toeristische trekpleister voor het Waasland. Mensen kunnen de brouwerij bezoeken en er hun Belgische speciaalbieren proeven. Dat kan in een gloednieuwe brasserie waar naast bieren ook heerlijke gerechten op de kaart staan.

Ambacht vervangt ambacht

We waren al jaren op zoek naar een geschikte locatie om onze speciaalbieren te brouwen. Vandaag wordt er gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi. Twee jaar geleden viel ons oog op de oude steenbakkerij in de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas. De ambachtelijke site was al jaren verlaten. We zagen hierin de kans om het gebouw opnieuw een traditionele ambachtelijke bestemming te geven. De oorspronkelijke steenbakkerij ‘De Herleving’ wordt dan ook zoveel mogelijk geïntegreerd in het ontwerp van de brouwerij.

Toeristische plek

De nieuwe brouwerij ligt op de terreinen van de Wase Golf en vlakbij de knooppunten van wandel-en fietsroutes in het Waasland. We mikken met onze horecazaak dan ook op toeristen met een hart voor Belgische speciaalbieren. Uiteraard krijgt het proeven van onze speciaalbieren een belangrijke rol in de brasserie. Maar we willen de bezoekers ook culinair verwennen met lekkere streekgerechten.persbericht nieuwe brouwerij

Bier dat doet praten

De steenbakkerij zal gerenoveerd en verbouwd worden tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend komt een nieuw gebouw met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en een horecazaak. De architecten kozen veelvuldig voor glazen wanden. We willen met onze brouwerij mensen doen praten en laten genieten van bier. Bezoekers van de brasserie moeten daarom dus het reilen en zeilen van de brouwerij kunnen voelen tijdens hun bezoek. Vandaar dat een grote glazen wand rechtstreeks inkijk geeft op de brouwzaal.

Bouwplannen

We verwachten dat begin 2017 de eerste steen gelegd wordt. Alles zou klaar moeten zijn tegen 2018. Het Antwerpse architectenbureau Verdickt & Verdickt staat in voor de realisatie van de nieuwe brouwerij. Dit bureau is gespecialiseerd in herbestemmingen van historische locaties. Zo werkten zij o.a. de Parkloods in het Antwerpse Park Spoor Noord uit.

Brasserie The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Heures d'ouverture du
café de la brasserie

Réservez votre table via Tablebooker
(voir le bouton sur cette page).

Mercredi: 15h - 22h
Jeudi: 15h - 22h
Vendredi: 15h - 23h
Samedi: 13.30h - 23h
Dimanche: 12h - 22h
Lundi & mardi: fermé

Restez informé

Découvrez les dernières nouvelles des Musketeers

Webdesign: Hootkoetuur