Skip to main content

Het brouwproces

The Musketeers brouwproces

Bier brouwen is een eeuwenoude traditie in België. Het brouwproces is door de jaren heen steeds verbeterd, maar de basis van het productieproces is nog steeds hetzelfde gebleven.

We vertellen je graag meer over de stappen die wij doorlopen in onze brouwerij:

Mouten

Naast onze brouwerij zie je 3 grote silo’s staan. Dat zijn de moutsilo’s. Om brouwgerst klaar te maken voor het brouwen van bier wordt het eerst gemout. Gerst wordt geweekt in water en daarna gedroogd. De kleur van de mout bepaalt de kleur van het bier.

Maischen

We malen de mout en mengen deze met warm water. Daardoor lossen alle suikers op in het water. Na het filteren ontstaat een heldere vloeistof: wort. De suikers in het wort worden later, tijdens de gisting, omgezet in alcohol.

Koken

Daarna gaat de vloeibare wort naar de kookketel. Daar worden nog hoppen en – naargelang het bier – bepaalde kruiden toegevoegd. Dit bepaalt mee de unieke smaak van het bier. Na het koken moet het bier zo snel mogelijk afgekoeld worden voor de gisting.

Gisten

Het brouwsel wordt afgekoeld en overgepompt naar de fermentatietanks waar het bier kan gisten. Hier wordt het bier ‘geboren’. Leuk om weten: één fermentatietank heeft een inhoud van 12.000 liter. Dat is goed voor zo’n 48.000 glazen Troubadour.

RijpingThe Musketeers bottelen

Na de hoofdgisting wordt het bier afgekoeld en begint het rijpingsproces.

Bottelen

Voor de botteling wordt het bier gefilterd. Vervolgens wordt het bier op fles afgevuld. Na een drietal weken te hebben doorgebracht in de ‘warme kamer’ is het bier klaar en kan jij ervan genieten, thuis of op café.

Brouwerij The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties Brouwerijcafé:
enkel via Tablebooker (zie knop onderaan)

Openingsuren Brouwerijcafé

Reserveer je tafel via Tablebooker
(zie knop onderaan deze pagina).

Openingsuren:
Woensdag: 17u - 22u
Donderdag: 17u - 22u
Vrijdag: 15u - 23u
Zaterdag: 13u30 - 23u
Zondag: 12u - 22u
Keuken: vanaf 17u - op zondag: vanaf 12u 
Maandag & dinsdag: gesloten

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over The Musketeers

© Brouwerij – The Musketeers – Brewery | PrivacypolicyCookiepolicy

Webdesign: Hootkoetuur