Skip to main content

Spectaculaire plaatsing fermentatietanks

Woensdag 6 februari 2019 werden 4 gigantische fermentatietanks via het dak in de gloednieuwe brouwerij van The Musketeers geplaatst. Een spectaculaire levering voor de craftbierbrouwerij die in mei haar deuren in Sint-Gillis-Waas zal openen.

De tanks kwamen met een uitzonderlijk transport helemaal van Bulgarije.

Nieuwe toeristische trekpleister Waasland

In augustus vorig jaar werd de eerste steen gelegd van de Belgische brouwerij The Musketeers, die nationaal en internationaal al jaren scoort met haar Troubadourbieren. De brouwerij moet de nieuwe toeristische trekpleister worden voor het Waasland op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gilis Waas. Naast brouwerijbezoeken zullen liefhebbers ook kunnen genieten van wat lekkers in het brouwerijcafé.

Spectaculaire plaatsing

Met de plaatsing van de 4 fermentatietanks is de brouwerij bijna helemaal brouwklaar. Eerder in januari werden er al de volledige brouwzaal en moutsilo’s geleverd. De levering en plaatsing van deze 4 fermentatietanks is niet zo eenvoudig. “De tanks zijn zo groot dat ze met een kraan via het dak in de brouwerij geplaatst moeten worden. En dat is millimeterwerk… We wisten slechts enkele dagen op voorhand wanneer exact de tanks uit Bulgarije met een uitzonderlijk transport zouden aankomen. Veel hing af van de weersomstandigheden, en die waren niet optimaal eind januari. Maar ze zijn eindelijk aangekomen en maken onze brouwerij compleet. Vanaf eind maart willen we hier onze eerste Troubadour- en andere speciaalbieren brouwen. Wij kijken er alvast naar uit”, vertelt een enthousiaste Stefaan Soetemans van The Musketeers.

Het bier wordt geboren

In de fermentatietank gebeurt één van de laatste stappen van het brouwproces en wordt het bier ‘geboren’. De gekoelde wort (suikerrijke, waterige oplossing) gaat naar de fermentatietank en na het toevoegen van gist start hier de fermentatie. Leuk om weten: één fermentatietank heeft een inhoud van 12.000 liter, dat is goed voor zo’n 48.000 glazen Troubadour.

Hoge kwaliteitseisen

Met een brouwzaal van het vermaarde Duitse Rolec wordt de lat hoog gelegd. Rolec installeerde eerder al brouwzalen bij o.a. Brew Dog (Schotland), Meantime (VK), Lagunitas (VS) en het Belgische Sint-Bernardus. In de bierwereld zijn dat zeer gerenommeerde brouwerijen.

In de nieuwe Wase brouwerij kan per batch 60 hectoliter gebrouwen worden, omgerekend zo’n 24.000 glazen Troubadour. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6000 flessen per uur. De brouwerij brouwt vandaag 8000 hectoliter per jaar. Binnen drie jaar wil The Musketeers dat volume bijna verdubbelen en 15.000 hectoliter bier per jaar produceren.

Persvragen of interviews?

The Musketeers | Stefaan Soetemans
Zaakvoerder
Tel +32 (0) 3 344 02 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brouwerij The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties Brouwerijcafé:
enkel via Tablebooker (zie knop onderaan)

Openingsuren Brouwerijcafé

Reserveer je tafel via Tablebooker
(zie knop onderaan deze pagina).

Openingsuren:
Woensdag: 15u - 22u
Donderdag: 15u - 22u
Vrijdag: 15u - 23u
Zaterdag: 13u30 - 23u
Zondag: 12u - 22u
Keuken: vanaf 17u - op zondag: vanaf 12u 
Maandag & dinsdag: gesloten

VOORJAARSVAKANTIE
Het Brouwerijcafé is gesloten van maandag 1 april tot en met dinsdag 9 april. 

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over The Musketeers

© Brouwerij – The Musketeers – Brewery | PrivacypolicyCookiepolicy

Webdesign: Hootkoetuur