Een nieuwe special edition van Troubadour Magma, die moet ik geproefd hebben! Het is opnieuw een verrassing: de bijzondere balans tussen zuur en zacht zorgt voor een speciale en heel lekkere ervaring.
NINA
Een nieuwe special edition maakt zijn opwachting! Na het variëren met hop- en moutsoorten kiezen we in 2023 voor een bijzondere bewerking tijdens het brouwen, namelijk “kettle souring”. Het proces van “kettle souring” is een snelle en gecontroleerde manier om zuurheid aan het bier toe te voegen, in tegenstelling tot traditionele methoden zoals spontane fermentatie of de rijping in houten vaten.
Het verfrissend zure en fruitige aroma doet denken aan sappige citrusvruchten, sinaasappels en mandarijnen, verweven met kruidige hop. De smaakexplosie biedt je een rijke fruitigheid met tonen van sinaasappels, citrusvruchten en gekonfijt fruit. Daarnaast proef je een subtiele karamelzoetheid en een lichte biscuittoets die het geheel nog meer diepte geven. Bij de afdronk komt een milde bitterheid samen met het zachte zuur, waardoor je eindigt met een zacht, gebalanceerd gevoel.
Brouwers aan het woord
Bij het kettle souring-proces wordt het wort (de vloeistof die ontstaat door het koken van graan, water en hop) na het koken in een speciale fermentatietank overgebracht. In plaats van meteen gist toe te voegen voor de primaire fermentatie, wordt het wort blootgesteld aan zure bacteriën. Deze bacteriën produceren melkzuur, waardoor het wort zuur wordt. Zodra de gewenste zuurheidsgraad is bereikt, wordt het wort gekookt om de zure bacteriën te doden en het kettle souring-proces te stoppen. Na het koken wordt het wort afgekoeld en wordt de fermentatie gestart door het toevoegen van gist, zoals bij onze andere bieren. Het resultaat is een frisse, lichtzure toets!
Klik op de knop "Huidige locatie" of geef de naam of de postcode in van jouw gemeente en ontdek waar ook jij van onze bieren kan genieten. Staat jouw zaak nog niet op deze kaart? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! (Enkel België, geen horecazaken)
of
Klik op de knop "Huidige locatie" of geef de naam van je locatie in en stel een perimeter in.
De opgegeven afstand is in vogelvlucht. Klik op "Routebeschrijving" om de exacte afstand te kennen.