Skip to main content

MAGMA KETTLE SOUR

STIJL

Kettle Sour – Alc. 7,5% by vol.

KLEUR

25 EBC – Amber

SMAAK

25 IBU – Fris en lichtzuur

TE VERKRIJGEN

Verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en de betere horecazaken!

Vind een zaak in jouw buurt.

quote wit

Een nieuwe special edition van Troubadour Magma, die moet ik geproefd hebben! Het is opnieuw een verrassing: de bijzondere balans tussen zuur en zacht zorgt voor een speciale en heel lekkere ervaring.

NINA

 


quote rood Een nieuwe special edition maakt zijn opwachting!
Na het variëren met hop- en moutsoorten kiezen we in 2023 voor een bijzondere bewerking tijdens het brouwen, namelijk “kettle souring”. 
Het proces van “kettle souring” is een snelle en gecontroleerde manier om zuurheid aan het bier toe te voegen, in tegenstelling tot traditionele methoden zoals spontane fermentatie of de rijping in houten vaten.

Het verfrissend zure en fruitige aroma doet denken aan sappige citrusvruchten, sinaasappels en mandarijnen, verweven met kruidige hop. De smaakexplosie biedt je een rijke fruitigheid met tonen van sinaasappels, citrusvruchten en gekonfijt fruit. Daarnaast proef je een subtiele karamelzoetheid en een lichte biscuittoets die het geheel nog meer diepte geven. Bij de afdronk komt een milde bitterheid samen met het zachte zuur, waardoor je eindigt met een zacht, gebalanceerd gevoel.


Brouwers aan het woord

quote witBij het kettle souring-proces wordt het wort (de vloeistof die ontstaat door het koken van graan, water en hop) na het koken in een speciale fermentatietank overgebracht. In plaats van meteen gist toe te voegen voor de primaire fermentatie, wordt het wort blootgesteld aan zure bacteriën. Deze bacteriën produceren melkzuur, waardoor het wort zuur wordt.
Zodra de gewenste zuurheidsgraad is bereikt, wordt het wort gekookt om de zure bacteriën te doden en het kettle souring-proces te stoppen. Na het koken wordt het wort afgekoeld en wordt de fermentatie gestart door het toevoegen van gist, zoals bij onze andere bieren. Het resultaat is een frisse, lichtzure toets!



Troubadour Series



Onze bieren in jouw buurt

Klik op de knop "Huidige locatie" of geef de naam of de postcode in van jouw gemeente en ontdek waar ook jij van onze bieren kan genieten.
Staat jouw zaak nog niet op deze kaart? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
(Enkel België, geen horecazaken)

 

Brouwerij The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties Brouwerijcafé:
enkel via Tablebooker (zie knop onderaan)

Openingsuren Brouwerijcafé

Reserveer je tafel via Tablebooker
(zie knop onderaan deze pagina).

Openingsuren:
Woensdag: 17u - 22u
Donderdag: 17u - 22u
Vrijdag: 15u - 23u
Zaterdag: 13u30 - 23u
Zondag: 12u - 22u
Keuken: vanaf 17u - op zondag: vanaf 12u 
Maandag & dinsdag: gesloten

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over The Musketeers

© Brouwerij – The Musketeers – Brewery | PrivacypolicyCookiepolicy

Webdesign: Hootkoetuur