Skip to main content

MAGMA VINA

STIJL

Amber – Alc. 8,5% by vol.

KLEUR

35 EBC – Amber

SMAAK

40 IBU – Volmondig, fruitig

TE VERKRIJGEN

Verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en de betere horecazaken!

Vind een zaak in jouw buurt.

quote wit

Een special edition van mijn favoriet, Troubadour Magma. Ik was daarom heel benieuwd wat het effect van de wijngist zou zijn! Al bij het schenken van het bier vallen de fruitige aroma's meteen op. Een bijzonder samenspel tussen bier en wijngist, heel uniek! 

JAIMIE

 


quote rood Of 2022 een goed wijnjaar wordt, valt nog af te wachten. Wat we wél al zeker weten, is dat er een heel bijzondere special edition van Troubadour Magma gebrouwen werd.

Onze brouwers testten een hele reeks wijngisten om het effect op het aroma en de smaak van het bier te bestuderen en kwamen tot verrassende resultaten. Uiteindelijk werd een wijngist gevonden die de suikers in wort (de basis van bier) kan omzetten en daarbij wonderbaarlijk fruitige aroma’s produceert.

Troubadour Magma Vina heeft een intens fruitig aroma met geuren van abrikoos, appel, druiven, banaan, mango en sterfruit. Het moutkarakter komt met een lichte toets van karamel en biscuit. De smaak is licht zoet en fruitig, smaakt zacht en volmondig en ook hier herken je zowel het karakter van Troubadour Magma als nieuwe fruitige invloeden. De bitterheid is subtiel aanwezig maar in de afdronk is het niet de bitterheid maar de fruitigheid die blijft hangen.


  • Brouwers aan het woord

    quote witTijdens de fermentatie van zowel bier als wijn worden suikers omgezet in alcohol en CO2, waarbij door het metabolisme van de gist heel wat bijproducten en aroma’s worden vrijgemaakt. De gekozen gist wordt bepaald door het type product: de samenstelling van wort (waaruit bier wordt verkregen) is helemaal anders dan de samenstelling van most (meestal druivensap, waarvan wijn wordt gemaakt). In most vinden we voornamelijk korte suikers (monosachariden fructosesucrose-glucose). In wort zijn voornamelijk de di- of trisachariden maltose en maltotriose aanwezig. Daarom worden specifieke gisten gebruikt voor bier terwijl wijngisten geselecteerd en ontwikkeld worden om net zeer efficiënt de kortere suikers te vergisten.Troubadour SeriesOnze bieren in jouw buurt

Klik op de knop "Huidige locatie" of geef de naam of de postcode in van jouw gemeente en ontdek waar ook jij van onze bieren kan genieten.
Staat jouw zaak nog niet op deze kaart? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
(Enkel België, geen horecazaken)

 

Brouwerij The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties Brouwerijcafé:
enkel via Tablebooker (zie knop onderaan)

Openingsuren Brouwerijcafé

Reserveer je tafel via Tablebooker
(zie knop onderaan deze pagina).

Openingsuren:
Woensdag: 15u - 22u
Donderdag: 15u - 22u
Vrijdag: 15u - 23u
Zaterdag: 13u30 - 23u
Zondag: 12u - 22u
Keuken: vanaf 17u - op zondag: vanaf 12u 
Maandag & dinsdag: gesloten

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over The Musketeers

© Brouwerij – The Musketeers – Brewery | PrivacypolicyCookiepolicy

Webdesign: Hootkoetuur